Тисяча тернополян постраждали від домашнього насилля

фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

На Тернопільщині з початку року за насилля над своїми рідними та близькими на профілактичний облік взяли понад 700 жителів краю. Загальна ж кількість осіб, які взяті під такий контроль, – понад дві тисячі. За перший квартал до поліціантів звернулися майже тисяча потерпілих від домашнього насильства.

 

Варто зазначити, що за цей злочин в Україні вперше ввели кримінальну відповідальність. Порушникам загрожує від 150-240 годин громадських робіт, арешт до 6 місяців або обмеження волі до 5 років.

 

Ще одним законодавчим нововведенням є терміновий заборонний припис стосовно кривдника. Це – заходи, що  зобов’язують залишити місце проживання постраждалої особи, заборона на вхід та перебування в місці проживання постраждалої особи чи навіть контакт з нею. Терміновий заборонний припис порушнику виносять терміном до 10 діб та лише за умови, що існує загроза життю чи здоров’ю постраждалої особи.

 

До домашнього насильства відносяться усі акти фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, вчинені між колишнім чи теперішнім подружжям чи людьми, які разом живуть чи жили.
Повідомити про злочин у поліцію можуть не лише жертви. Медики, вчителі, які виявлятимуть подібні  факти щодо дітей чи отримуватимуть про це заяви або повідомлення, повинні не пізніше, ніж за одну  добу поінформувати  про це поліцейських. Повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 
Попередня стаття

Посеред вулиці у Тернополі лежав непритомний чоловік

Наступна стаття

На Тернопільщині почався пожежонебезпечний період (НАЖИВО)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.