Будівельна амністія-2018: тернополяни можуть узаконити самовільне будівництво

фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Верхована Рада України ухвалила закон про поновлення “будівельної амністії”. Відтак, на безстроковій основі дозволили прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, якщо дотримано низку умов.

 

Ввести в експлуатацію можна об’єкти будівництва, віднесені до класу незначних наслідків (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без наявності дозвільного документа на виконання будівельних робіт, а саме:

 

– збудовані в період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м і господарські (присадибні) будівлі та споруди загальною площею до 300 кв м;

– збудовані до 12 березня 2011 року будівлі та споруди сільськогосподарського призначення.

 

Відповідний Закон «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт» (проект № 3696) прийнятий на ранковому засіданні ВР 22 березня.

 

Довідка: законопроект прийняли за основу 18 жовтня 2016 року, а 16 березня 2017 року Верховна Рада направила його на повторне друге читання, під час підготовки до якого з тексту проекту і було виключено обмеження амністії в часі.

Людмила Маліброда
Попередня стаття

Перекрили дорогу: на Дружбі зіткнулися «швидка» і автобус (Фото)

Наступна стаття

За порушення пожежної безпеки на Тернопільщині можуть закрити 7 установ (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.