32 роки Чорнобильської трагедії: тернополяни згадують найбільшу техногенну катастрофу (ФОТО)

Біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії в парку Національного відродження відбувся поминальний молебень.

 

Вшанувати пам’ять героїв та померлих внаслідок аварії на ЧАЕС прийшли майже 100 осіб. Священики прочитали кілька молитов, після чого всі присутні поклали квіти.

 

Нагадаємо, 26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян.

 

Аварія на ЧАЕС – найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі. З різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.

Лише наступного дня, після того як у Швеції за рівнем радіації визначили, що в Україні мала місце аварія, уряд СРСР повідомив про Чорнобильську трагедію. Від вибуху і при гасінні пожежі, що тривала близько 10 днів, загинув 31 чоловік і понад 200 було госпіталізовано.

За неофіційною статистикою в Україні померло не менше 15 тисяч людей, які були уражені в результаті аварії на Чорнобильській АЕС.

Попередня стаття

“Поки не хворію, угоди не укладаю”, – тернопільські пацієнти про медичну реформу (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині водій мотоцикла збив 5-річного хлопчика

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.