На Тернопільщині рештки тварин тоннами лежать під відкритим небом

Понад 5 тисяч тонн відходів тваринного походження зберігаються під відкритим небом на території ТФ ДП «Укрветсанзавод» на Тернопільщині.

 

Окрім розповсюдження смороду, з потеплінням зростає небезпека потрапляння продуктів гниття у підгрунтні води. Територія заводу не охороняється, відтак туди можуть звозити відходи з сусідніх районів чи областей. Також, за відсутності підприємства з переробки відходів тваринного походження на території області, можуть скупчуватися рештки тварин з домашніх господарств.

 

На сьогодні  усі процедури виготовлення проектної документації завершені. Для продовження ж процедури ліквідації стихійного звалища відходів тваринного походження необхідне фінансування.

 

Для недопущення екологічного лиха 22 грудня 2017 року рішенням сьомої сесії Тернопільської обласної ради №897 прийнято програму утилізації відходів тваринного походження на території ТФ ДП «Укрветсанзавод» на 2018 рік. Для ресурсного забезпечення програми та її використання пропонується залучити ‎3 мільйони 239 тисяч 966 гривень із коштів обласного, районного та сільського бюджетів.

 

З проханням підтримати питання виділення коштів під зазначену програму до голів Тернопільської обласної  та районної державних адміністрацій, районної ради та Острівецької сільської ради надіслані листи-звернення, – повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. 

Попередня стаття

Типовий Кременець

Наступна стаття

На Тернопільщині патрульні оштрафували перевізників

One Comment

    Avatar
  • Це ж не сепари з ордло приїхали і викинули, це ж свої, патріоти поробили, що в вишиванках по неділях в церкву ходять.

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.