Причини смерті немовляти, що померло у день щеплення, з’ясовуватимуть декілька місяців (Відео)

Удушення після щеплення.  У Тернополі, за кілька годин після прививки померла 6-місяцна дівчинка. Про це у соціальній мережі повідомила подруга сімї Валентина Дзюбинська. У дописів жінка заначила, що «..смерть дитини – то наслідок щеплення».

 

Лікарі інформацію спростовують. Кажуть вакцина якісна.  Нею користуються 2 роки за цей час жодних скарг не було.

 

– Вся вакцина від дифтерії – індійського виробництва. Одна ампула розрахована на 10 ін’єкцій вакцин. Маємо вакцину вже 10 років. За цей час жодних скарг від батьків не було. Лише спостерігалося незначне почервоніння, – каже  сестра медична кабінету щеплень Наталя Гаєвська.

 

Щеплення 6-місячній Олесі зробили о 10 ранку. Вже після обіду дівчинку забрала карета швидкої допомоги. До лікарні довезти не встигли.

 

– До лікарні дівчинку довезли у стані клінічної смерті. Реанімувати її не змогли. Як нам вже відомо дитина не мала протипоказів до щеплення. Ще у січці перебувала на стаціонарному лікуванні з бронхітом. Але перед вакцинацією пройшла відповідний медогляд. Педіатр разом з мамою підписали відповідний дозвіл на щеплення, – каже заступник директора з амбулаторно-поліклінічної роботи Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма.

 

Вже проведено розтин тіла немовляти. Проте це не остання медична експертиза.

 

– На судово-медичній експертизі ретельно дослідили місце уколу, де було зроблене щеплення.також оглянули всі органи.  І на моє питання, чи пов’язана смерть з вакцино, мене запевнили що ні, – продовжує Володимир Кучма.

 

Що сталось з дитиною ні мама, ні бабуся розповідати не хочу. Родичі кажуть маму, яка 10 років лікувалась, аби завагітніти, ледь привели до тями. Тим часом у поліції відкрили кримінальне провадження. Кажуть розглядають як і вину лікарів так і неналежне поводження з дитиною.

 

– Причиною смерті піврічної дитини, яка померла після щеплення у Тернополі, стала гостра дихальна недостатність, гіпоксемія. Дитина задихнулася. Що спричинило удушшя – встановить експертиза, – зазначив начальник Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол.

 

Медичні експертизи триматимуть ще декілька місяців. Їх проводитимуть незалежно відразу у трьох регіонах.

Попередня стаття

В травні у Тернополі відбудуться чотири гастрономічні фестивалі

Наступна стаття

У Тернополі змагаються рятувальники зі всієї України

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.