Якість вакцин у тернопільських поліклініках – гарантую, – керівник міської дитячої лікарні Андрій Артимович (Ефір)


Випадок, який днями трапився у Тернополі, коли піврічна дитина померла у день вакцинації, схвилював багатьох батьків. Пов’язана смерть зі щепленням  чи ні, але чи не у кожної мами  промайнула думка “Чи правильно я роблю, вакцинуючи своє маля?”.

Сьогодні в програмі «Позиція» на Першому інтернет-телебаченні Тернопільщини «МедіаТОР» лікарі, на чиїх плечах лежить не менша відповідальність за щеплення дитини – директор комунального некомерційного підприємства “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Андрій Артимович та  заступник директора з поліклінічної роботи Володимир Кучма.

Під час ефіру лікарі відзначили, що якість вакцини, якою щеплюють маленьких тернополян, підтверджена лабораторно, а за дотримання температурних режимів при транспортуванні препаратів кожен із постачальників відповідає на своїй ланці окремо.

 Чи дотримуються таких суворих правил приватні підприємці, продаючи батькам вакцину в аптеках, медики гарантувати не беруться.

Гості студії відмітили, що в місті зросла кількість діток провакцинованих від кору і зараз активно проводять щеплення від дифтерії. Зазначили, що відмов від щеплення не багато.

 Андрій Артимович на прохання батьків  пообіцяв розробити і видавати пам’ятку «Календар щеплень». Звернення до лікаря  тернополянка попередньо  опублікувала під дописом «МедіаТОРа» у Фейсбук.

 

Попередня стаття

Поблизу тернопільської школи затримали оголеного чоловіка (Фото)

Наступна стаття

Тернополянин хотів продати три бойові гранати (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.