28 квітня – Всесвітній день охорони праці

28 квітня – Всесвітній день охорони праці. Оголосила його Міжнародна організація праці. Основна мета – привернути увагу світової громадськості до нещасних випадків, які трапляються на виробництві.  А саме, яким чином можна зменшити кількість смертельних випадків на робочому місці. У цей день тематичні заходи проводять у більш, ніж в ста країнах.

 

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

 

Для запобігання нещасним випадкам на виробництві існують цілі інженерні системи з техніки безпеки. З урахуванням специфіки того чи іншого робочого процесу розробляються відповідні інструкції, приписи, правила з техніки безпеки, вводиться систематичний інструктаж працівників. Проте навіть такі заходи не можуть повністю запобігти, так званому, “людському фактору”. Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме, коли знижується увага працівника. Це як правило відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою.

 

Ритм сучасного життя настільки захоплює людей, що вони встигають зробити протягом робочого дня дуже багато, але часу на відпочинок зовсім не залишається. Втома накопичується, мов снігова куля, і перетворюється на хронічну, від якої позбавитися вкрай складно.

 

Журналісти Першого інтернет-телебачення Тернопільщини “МедіаТОР” щиро бажають усім завжди знаходити хвилинку, аби відпочити. Адже це допоможе зберегти відмінну працездатність і не зіпсувати власне здоров’я.

Попередня стаття

У Тернополі водій збив велосипедиста

Наступна стаття

Майже півсотні дітей учасників АТО з Тернополя відпочиватимуть у Литві

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.