З травня тернополянам по-новому нараховуватимуть субсидії

фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

У травні починається перерахунок комунальних субсидій на наступний сезон. Якщо ще у квітні субсидія надавалася з урахуванням доходів за першу половину 2017 року, то у травні 2018 – з урахуванням доходів за друге півріччя минулого року.

 

Нарахування субсидій відбуватиметься за зміненими правилами, які нещовдавно ухвалив уряд.  Передбачається, що уряд видаватиме субсидії “живими грошима”. Значно посилиться також перевірка доходів тих, хто на них претендує.

 

Відтепер субсидії не зможуть отримувати:

• родина, в якої є автомобіль, якому менш ніж п’ять років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення,

• особи, які отримують доходи від здачі в оренду квартири (крім того, відтепер ці доходи необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи).

• власники квартир, площа яких перевищує 120 кв. м, і будинків у понад 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей,

• особи, що є фіктивно безробітними – це і ті, хто працюють без оформлення в Україні, або ж ті, хто працюють за кордоном.

 

Відтепер тим, у кого дійсно немає роботи, доведеться обов’язково стати на облік у центрах зайнятості. Людям працездатного віку, хто претендує на субсидію, але не реєструється як безробітний, бо насправді працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматом рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5 тисяч 286 гривень, – йдеться у повідомленні.

 

Серед інших нововведень – зменшення так званих “соціальних норм”, які застосовуються при розрахунку субсидій. Так, норма на газове опалення буде зменшена до 4,5 кубів на 1 кв.м (зараз – 5,5 кубів на один метр опалювальної площі). Для опалення електроприладами також застосовуватиметься новий норматив – 30 кВт.год (зараз – 65 кВт·г на один метр опалювальної площі).

 

Водночас в уряді заявляють про спрощення оформлення субсидії для переміщених осіб. Відтепер вони зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, де вкажуть склад домогосподарства.

 

 

Нині комунальні субсидії отримують понад 60% домогосподарств. Повідомляє сайт BBC. 

 

Попередня стаття

Жителів Тернопільщини закликають вчитися волонтерству

Наступна стаття

У Тернополі ремонтують дорогу на проспекті Злуки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.