У неділю в центрі Тернополя приготують 1500 літрів традиційної польської страви

Шостого травня в Тернополі встановлюватимуть черговий кулінарний рекорд. В центрі міста просто неба місцеві ресторатори приготують 1500 літрів традиційної польської страви – «Журек».

 

Саме кулінарним фестивалем «Тернопільська брама» розпочнеться туристичний сезон в обласному центрі. Шостого травня в Тернополі очікують гостей з різних країн світу. Організатори сподіваються, що на свято приїде чимало поляків, оскільки родзинкою фестивалю обрали приготування польської страви. «Окрім приготування польської страви буде ще багато всього цікавого. Загалом програма фестивалю досить насичена. Ми сподіваємося, що всім буде комфортно, цікаво, весело, ну і звісно, смачно. Наші ресторатори приготують дуже смачний журек. Готуватимуть його  у величезному казані просто неба. Скуштувати зможуть всі, хто захоче. Приготувати польську страву вирішили, тому що Тернопіль заснував гетьман Ян Тарновський, а він за походженням був поляком», – каже співорганізатор заходу Тарас Ковальчук.

 

Скуштувати журек зможуть всі охочі. Роздаватимуть страву безкоштовно у неділю близько сімнадцятої години.

 

Вікторія Неборак

 

 

Попередня стаття

У Тернополі під час політичної дискусії сусід вбив пенсіонера (Відео)

Наступна стаття

Вночі у Тернополі побили та пограбували 9 автівок (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.