Після смерті дітей на Тернопільщині в Україні заборонили дві вакцини

В Україні тимчасово заборонили реалізацію та застосування двох вакцин –  для профілактики дифтерії, правця та кашлюка та профілактики поліомієліту.

 

Відповідні розпорядження оприлюднені на сайті Державної служби з лікарських засобів та контролю над наркотиками.

 

– З Тернопільської області надійшло повідомлення про летальний випадок при застосуванні серії 282Р6016А лікарського засобу (імунобіологічного препарату) вакцина від дифтерії, правця та кашлюка з цільноклітинним кашлюковим компонентом… Державна служба з лікарських засобів та контролю над наркотиками тимчасово забороняю реалізацію та застосування лікарського засобу, – йдеться у розпорядженні Держлікслужби за підписом голови установи Наталії Гудзь.

 

Аналогічне розпорядження про тимчасову заборону також видане стосовно вакцини для профілактики поліомієліту Імовакс поліо серії Р3А501V. у лікарнях вакцини повинні вилучити з обігу та помістити в карантин.

 

Обидва повідомлення про летальний випадок при застосуванні вакцин цих серій надійшли з Тернопільської області. Розпорядження діють до окремого рішення Державної служби з лікарських засобів та контролю над наркотиками.

 

Нагадаємо, у Тернополі, за кілька годин після прививки померла 6-місяцна дівчинка.

Попередня стаття

Біля Збаразького замку сотні людей святкують День міста (НАЖИВО)

Наступна стаття

Через ревнощі кременчанка до смерті побила 19-річну дівчину (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.