Субсидії-2018: сім’ї декларуватимуть весь дохід, не залежно від місця реєстрації її членів

фото з відкритих джерел

З 1 травня Мінсоцполітики змінив форму Декларації про доходи. Відтепер декларувати необхідно весь дохід сім’ї, не залежно від місця реєстрації її членів. Раніше до уваги брали лише дохід тих, хто зареєстрований у будинку. При цьому, за умови надання відповідного акту про непроживання, дохід деяких зареєстрованих у будинку осіб не враховували.

 

Наприклад, чоловік  прописаний за одною адресою, дружина і діти – за іншою. Чоловік працює, дружина, у декретній відпустці або взагалі не працює. При нарахуванні судбсидії рахувалося, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна і надавалася чимала субсидія. У той час дохід голови подружжя не брався до уваги, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім’ю.

 

Водночас, на помешкання, де прописаний чоловік, нараховували субсидію, виходячи з кількості не зареєстрованих, а фактично проживаючих осіб. Адже у момент звернення заявником надавався акт про непроживання одного із зареєстрованих у цьому будинку. Відповідно доходи такої людини не бралися до уваги для призначення допомоги ні там, ні тут.

 

При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. Таким чином, держава реагує на соціальну несправедливість та турбується про воз’єднання українських сімей, – повідомляє КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”. 

Попередня стаття

На Тернопільщині начальник відділення “Укрпошти” вкрала 100 тисяч гривень

Наступна стаття

Я знаю, щоденне лікування обчислюється в тисячах і не терпить очікування, – Леся Поліщук

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.