У Тернополі півсотні юних винахідників показали свої роботи (Відео)


 

Роботи руками юних тернополян. Півсотні учасників Arduino Day презентували свої винаходи. У Центрі наук Тернополя вперше святкували день народження Arduino. За словами координатора заходу Юрія Лещишина, Arduino – це мікропроцесорна платформа, яка дозволяє збирати різноманітні пристрої, роботи, виконавчі механізми, датчики тощо.

 

У Центрі наук свої розробки презентували школярі та студенти. Так, студент Андрій Вивюрка сконструював пристрій «Лабіринт». Керувати ним можна власноруч та за допомогою програм.

 

– Деякі проекти виглядають як забавки, але щоб їх реалізувати потрібні навики в технічному конструюванні, 3D моделюванні, програмуванні мікроконтролерів і схемотехнічні вміння, – каже координатор Arduino Day Олег Назаревич.

 

Варто зазначити, «Arduino Day» відзначають щорічно у майже 500 містах по всьому світі, вже чотирнадцятий рік поспіль.

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі жителька Закарпаття підрізала чоловіка. Потерпілий – у реанімації

Наступна стаття

Неподалік Тернополя ДТП: одна людина загинула, двоє – у реанімації

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.