Твердою полуницею можна отруїтись, – лікарі

На прилавках тернопільських ринків нещодавно з’явилася полуниці. Лікарі кажуть  це одна з найбільш корисних та вітаміновмісних ягід, яка зміцнює імунну систему, однак вона може істотно зашкодити організму.

 

– Полуницю треба обирати дуже реально, аби не отруїтися. Ознакою свіжості є хвостик, якщо він зелений і щільно прилягає до ягоди – можна сміливо купувати. Також важливим є колір. Ягода повинна мати яскраво-червоне забарвлення без плям та темних відтінків. Полуниця має бути м’якою, надмірна пружність свідчить про її хімічну обробку. А ще важливий аромат. Він має бути приємний і яскраво виражений, – розповідають лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру.

 

Лікар з гігієни харчування  Ольга Білинська каже, полуницю треба ретельно мити.

 

–  Все корисне має бути в міру. Вдень можна з’їдати не більше пів кілограма ягід. Надмірне споживання призведе до розладу шлунку. Особливо небезпечною полуниця може бути для алергіків,  а малюкам до 2-х років краще взагалі її не давати, – коментує Ольга Білинська.

 

Альона ЗІМЕНА

Попередня стаття

Мешканець Тернопільщини загинув через сигарету

Наступна стаття

Утеплюючи житло, тернополяни можуть отримати відшкодування

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.