На Тернопільщині “чорні” лісоруби переправляли закордон дороговартісну деревину

На Тернопільщині трьох жителів Чортківщини звинувачують у незаконній порубці лісу. Рубати деревину зловмисники взялися у Борщівському районі. Про «чорних» лісорубів поліцейським повідомили працівники дільниці соціальної реабілітації Копичинецької виправної колонії. Установа розташована у лісовому масиві поблизу села Лосяч. Охоронці уночі почули шум бензопили та запідозрили протиправне.

 

На місце події вирушили працівники поліції та лісничі. Зловмисників правоохоронці затримали просто на “гарячому”: вони саме спиляли дерево породи клен-явір. З собою чоловіки мали усе необхідне спорядження та бус. Підозрюваних доправили до місцевого відділення поліції.

 

Слідчі з’ясували, незаконно спиляну деревину мали нелегально переправити закордон задля виготовлення музичних інструментів. Зі слів підозрюваних, вони взялися виконати замовлення знайомих з сусідньої Закарпатської області. Для цього чоловіки навіть приїжджали на Борщівщину та в лісі самостійно обрали і помітили насадження, які необхідно зрубати. Саме з клена-явора у сусідній Польщі виготовляють скрипки, а куб такої деревини на чорному ринку оцінюють у 800-900 американських доларів. Чортківчани мали намір перевезти зрубану деревину в сусідній район та віддати замовнику. Однак завершити незаконну оборудку зловмисникам завадили поліцейські.

 

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно статті 246 Кримінального кодексу України. Поліцейські встновлюють усіх учасників злодіяння, слідчі дії тривають. Повідомляє ГУНП у Тернопільській області. 

Попередня стаття

Як виглядатиме McDonald’s у Тернополі (НАЖИВО)

Наступна стаття

У річці Дністер знайшли труп жителя Тернопільщини

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.