На Тернопільщині фахівці зафіксували африканську чуму свиней

фото з відкритих джерел

 

фото з відкритих джерел

На Зборівщині у селі Білокриниця виявили африканську чуму свиней. Про перші ознаки хвороби 20 травня повідомив місцевий мешканець. Чоловік зазначив, що у його приватному господарстві з невідомих причин здохла свиня. На місце виїжджали експерти ветеринарної служби. Саме вони підтвердили небезпечне для тварин захворювання.

 

У зв’язку з цим, каже начальник Зборівського відділення поліції Микола Петрик, дана територія, а також трьохкілометрова зона від місця ураження, перебуватиме у карантині. Правоохоронці просять бути обережними.

 

Власники, у яких загинули свійські тварини, повинні здати їх працівникам ветлабораторій. Самостійно знищувати туші заборонено.

 

У Білокриниці та довколишніх селах встановлять спеціальні ветеринарні та поліцейські блокпости, перекриватимуться всі польові та об’їзні дороги для того, щоб забезпечити контроль за обігом продукції тваринного походження у зоні захисту. Планується дезінфекція усіх транспортних засобів, що виїжджають із населеного пункту.

 

Фахівці стверджують, що люди можуть вживати у їжу страви зі свинини, однак важливо запобігти поширенню захворювання в інші райони. Повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Попередня стаття

На Тернопільщині столична гостя спокусилася на дорогий алкоголь

Наступна стаття

Оформити допомогу при народженні дитини тернополяни можуть онлайн

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.