З вересня батьки платитимуть за групи продовженого дня у школах Тернопільщини

 

У тернопільських школах обговорюють створення груп продовженого дня. З нового навчального року аби залишити дитину в школі після обіду, батькам доведеться платити.

 

Формування спільних груп продовженого дня у школах запропонувало МОН. Комплектувати дітей можна з різницею у віці два роки та врахувати умови їх перебування. Нині важлива навчально-матеріальна база, умови для організації денного відпочинку (сну) для учнів першого класу, а також умови для харчування відповідно до Державних санітарних правил.

 

У школах Тернопільщини, за словами заступника начальника управління освіти і науки  Тернопільської ОДА Ганни Зварич, доцільність створення груп продовженого дня мають вирішувати самі освітні заклади.

 

– У  кожній школі мають створити раду закладу. До якої у рівній пропорції мають увійти вчителі, батьки та діти. Вони й вирішуватимуть, чи дійсно необхідні їм такі групи і як вони функціонуватимуть.

 

Фінансування груп продовженого дня, зазначала Ганна Зварич, лежить на батьках, вони мають інвестувати у своїх дітей. До того ж, каже, освітня субвенція йде на оплату педагогічного складу, а утримання, заробітна плата технічним працівникам, додаткові витрати йдуть з органів місцевого самоврядування.

 

У Тернопільській СЗОШ І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов, розповідає директор школи Катерина Поліщук, діють групи продовженого дня на бюджетній формі. А формування груп на платній основі також на часі. У школі вже моніторять, які гуртки відвідують учні, які інтереси у батьків. З початку нового навчального року в освітньому закладі створюватимуть групи за віковими категоріями та вподобаннями.

 

– Батьки зацікавлені у створенні груп та знають, що вони будуть платними. Їм цікаво, щоб діти розвивалися, тому в школі намагатимемося до вересня організовувати нові гуртки: і флорбол, і бісероплетіння, і гончарство, і вивчення іноземних мов. З червня шукатимемо фахівців, які займатимуться з дітками у другу половину дня, – розповідає Катерина Михайлівна.

 

В інших школах Тернополя також позитивно ставляться до впровадження груп продовженого дня. Адже, кажуть, якщо є бажання батьків залишати дітей до кінця робочого дня і платити за їх перебування, то вчителі намагатимуться зацікавити учнів. Окрім гуртків за інтересами влаштовуватимуть прогулянки, екскурсії, гуртки та виконуватимуть домашні завдання. А вдома діти відпочиватимуть і більше часу проводитимуть з батьками нічим не обтяжуючи їх.

 

Наталя КОЛОДІЙ

 

 

 

Попередня стаття

За урожаєм на полях Агрохолдингу «МРІЯ» слідкує безпілотник (Відео)

Наступна стаття

Сотня маленьких тернополян вчились знімати мультфільми на мобільних (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.