Люди не знають історії свята, – тернополяни про День Героїв (Відео)


Сьогодні, 23 травня,  в Україні святкують День героїв, присвячений різним сторінкам національно-визвольної боротьби. Свято встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

 

День Героїв відносно нещодавно став поширеним в різних українських регіонах, хоча існує вже довгий час. У Тернополі ж його вшановують не перший рік. Традиційно проводять урочисту ходу у вишиванках за маршрутом: бульвар Данила Галицького – проспект Степана Бандери – вул. Руська – Театральний майдан.

 

Тернополяни  зізнаються, про свято знають мало. Але вшановувати його варто. Адже наші герої, які боронили Україну, заслуговують на це.

 

Що знають тернополяни про День Героїв, – дивіться у  проекті «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР».

Попередня стаття

Винні у погромі циганського табору під Тернополем понесуть відповідальність, – Олександр Богомол

Наступна стаття

Сьогодні патрульні обмежать рух у центрі Тернополя

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.