Хочемо купувати якісне, – тернополяни про відмову від пальмової олії (Відео)


 

В Україні мають намір заборонити використання пальмової олії. Верховна Рада проголосувала за законопроект, який передбачає заборону використання пальмової олії при виробництві харчових продуктів. Документ в першому читанні підтримали 233 нардепи. За використання олії передбачені штрафи.

 

Натомість низка асоціацій харчовиків уже заявили про неприпустимість повної заборони «пальми», оскільки, на їхню думку, це порушує норми європейських стандартів, де таке масло дозволено. В Україні також немає обмежень, головна вимога – виробник повинен вказати на упаковці, що використані рослинні жири. Причина масового застосування в світі і у нас пальмової олії – ціна. Вона приблизно втричі дешевше коров’ячого масла, тому її замінюють пальмовою. За даними Держстату, в Україні 2017 року ввезено понад 150 тис. тонн «пальми».

 

Тернополяни кажуть, можуть відмовитися від пальмової олії. Готові платити за якісний продукт дорожче. Але не впевнені, що всі виробники будуть добросовісними та не використовуватимуть «пальму».

 

Чому тернополяни готові відмовитися від пальмової олії, – дивіться у проекті «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР».

Попередня стаття

Нині рух транспорту в центрі Тернополя перекриють (Фото)

Наступна стаття

Сотня тернополян з малечою на велосипедах проїхалися містом (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.