Найкращі діти – у найкращих батьків. Цікаві факти

фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Погодьтесь, діти – це квіти життя. Немає нічого краще, дорожче та бажаніше в цілому світі, а ніж діти. Лише діти приносять в наше життя, щастя, радість та гармонію. Тільки діти вчать нас життєвої мудрості, дарують нам сенс у житті, живлять нас силою та енергією.

 

Діти ніколи не припиняють бути цікавими, навіть коли виростають. Пам’ятайте, що найкращі діти бувають лише у найкращих батьків. Ми сподіваємося, що прочитавши кілька цікавих фактів про дітей, ви зможете краще їх розуміти.

 

1. Термін «дитина» походить від латинського «infans», що означає «не в змозі говорити», і зазвичай відноситься до дітей віком від 1 до 12 місяців. «Новонароджений» – це немовля в перші 28 днів життя.

2. Захоплення руки у одноденного немовляти набагато сильніше, ніж у місячного.

3. Новонароджена дитина може бачити зелений і червоний кольори, але не бачить синього.

4. Малюки-блондини більш чутливі до змін погоди, ніж брюнети. Те ж саме стосується близнюків та недоношених дітей. Особливо гостро малюки реагують на зміни погоди після хвороби, щеплень і стресу, а також в моменти становлення імунітету: до 6 місяців та від 1 року до 2.

5. Англійські вчені стверджують, що діти, які постійно мають справу з комп’ютером, набагато швидше навчаються математики та в 5 разів швидше вчаться читати і писати.

 

6. Від народження, очі мають один і той же розмір, чого не можна сказати про інші органи, які ростуть разом з дитиною.

7. Немовлята кричать з інтонацією, характерною для мови його матері, яку вони чують ще в утробі. Такі висновки були зроблені німецькими вченими на підставі аналізу плачу 60 немовлят, половина з яких була народжена в німецькомовних сім’ях, а інша – у франкомовних. З’ясувалося, що діти француженок при кожному крику підвищують голос, а діти німкень – знижують, і саме такі інтонаційні перепади характерні для відповідних мов. Швидше за все, голос новонароджених підлаштовується під потрібний акцент для встановлення більш тісного зв’язку з матір’ю.

8. Особлива реакція жінок на дитячий плач закладена на рівні неусвідомленої «програми» мозку. У дослідженні італійських вчених чоловікам та жінкам пропонувалося прослухати 15-хвилинні відрізки з білим шумом, у яких були вкраплення тиші і плачу голодної дитини. Магнітно-резонансне сканування виявило, що у чоловіків під час плачу не спостерігалося зміни патернів мозкової активності, в той час як хвильова активність мозку жінок одразу змінювалася. Причому, це не залежало від того, чи є у жінки діти, чи ще немає.

9. У новонародженого немовляти в скелеті можна виділити більше 300 кісток. Поступово деякі з них зростаються, а вже у дорослої людини налічується близько 206 кісток.

10. Діти нічого не пам’ятають у віці до 3 років, через те, що психологи називають «інфантильною амнезією».

 

фото з відкритих джерел

11. Немовлята народжуються з природними здібностями для плавання та можуть затримувати дихання. Тим не менш, ця здатність швидко зникає.

12. За дев’ять місяців між зачаттям і народженням, вага дитини збільшується до 3000 мільйонів разів.

13. Дитина може розпізнати запах та голос її матері при народженні. Це буде протягом кількох тижнів, перш ніж дитина зможе побачити різницю між матір’ю та іншими дорослими.

14. Дитина має близько 10 000 смакових рецепторів, це набагато більше, порівняно з дорослою людиною.

15. Людські немовлята єдині примати, які посміхаються, дивлячись на своїх батьків.

 

Діти – світ безмежний, світ цікавий, світ без граней і неосяжності. Їх усмішка, подих, тихенький стукіт серця – рушійні сили для батьків. Тож подаруймо малюкам всі кольори цього життя, аби їхнє сонечко світило завжди з любов’ю.

 

Джерело: Senfil

Попередня стаття

На Об’їзній Тернополя довжелезні затори через ДТП (Відео)

Наступна стаття

Маю право на час за комп’ютером, – тернопільський школяр (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.