У Тернополі наркоман видав медиків, які незаконно виписували рецепти

Понад 150 рецептів Форми 1 на придбання сильнодіючих лікарських засобів на невідомих, а інколи і на вигаданих осіб, виписали медики Тернополя. Невропатолог і терапевт працювали в лікувальних закладах обласного центру. Порушників поліціантам видав місцевий наркоман.

 

Наркозалежного чоловіка правоохоронці впіймали на гарячому, коли він реалізовував препарати, куплені на виписані рецепти. За одну таблетку сонати чи дімедролу він просив 75 гривень. Ці засоби, кажуть поліцейські, підсилюють дію наркотиків. Житель обласного центру зізнався, що рецепти йому давала мама, а вона їх отримувала у лікарів.

 

У поліції повідомили, зазначені рецепти медики мають право виписувати в обмеженій кількості і з встановленою законом періодичність. Дозування також має межі. Перевіривши рецептурну базу стало відомо, що документи видавалися на неіснуючих людей та на знайомих.

 

Медики у скоєному зізналися. Бланки рецептів у них вилучили. Лікарі кажуть, що рецепти не продавали. Так це чи ні стане відомо в ході слідчо-оперативних заходів. Порушникам оголосили підозру відповідно до статті 321 частина 3 ККУ – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Триває слідство. Досьє102.

Попередня стаття

Особлива вчителька із Підгаєччини виховує талановитих діток (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі продовжують викрадати каналізаційні решітки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.