Вольєр із левицею, яка напала на маленького тернополянина, додатково огородять (Відео)


Момент, коли на 14-річного Костю накинулася левиця, на телефон зафіксувала мама. Хлопчик разом з нею та молодшою сестричкою приїхав у зоопарк на екскурсію. Найбільше всім сподобалася клітка з левами. Костя довго заглядав на тварин, зробив декілька фото, та останнє обернулося лихом.

 

Пригадує, левиця спочатку вчепилася кігтем у руку. А Коли відвідувач зоопарку кинувся рятувати його, це ще більше розлютило тварину.

 

– Спочатку вона вчепилася в мене кігтем. А потім, коли цей кіготь віддерали, левиця іншою лапою роздерла мені руку. Там велика рана, ріка вся синя. Напевне треба буде робити пересадку, – розповідає Костя.  

 

Першу допомогу хлопчику надавали мама та водій шкільного автобусу. Працівники зоопарку викликали швидку. Поки медики діставались до лікарні, там вже готували операційну.

 

– Хлопчика привезли зі скальпованою раною лівої руки. Подряпина буда великою, близько 20 сантиметрів в районні ліктьового суглобу, – каже лікар Заліщицької центральної районної лікарніОлег Кухарчук

 

Попереду у Кості тривала реабілітація.  Про випадок, що довів до лікарняного ліжка, згадує неохоче. Каже через страх майже все витерлося з пам’яті. Чому перед левицею махав рукою ні він ні мама пояснити не можуть. Проте, наголошують,  у зоопарку не було жодної таблиці, що цього робити не варто.

 

Працівники зоопарку не заперечують – табличок немає.  Та що наближатися до тварин не можна, відвідувачів попереджають ще при вході.

 

– Дітей без батьків ми не пускаємо самих і кожного при вході попереджаємо, що руки до тварин не сунути, вольєри не відкривати і тварин не годувати , – зауважив доглядач тварин Іван Горбуль/

 

У цьому звіринці левиці живуть 5 років. Проте навіть ті, хто виростили їх, до клітки не заходять. Те, що тварина накинулася на дитину, пояснюють інстинктом. Мовляв  так левиця  захищалась.

 

– Я співчуваю сім’ї. Мені дуже школа хлопчика, що таке сталося. Але тварину винити також не можна. Бо вона не розуміла, що він в неї хоче. В левиці є інстинкти. Так вона захищалася, – продовжує пан Іван.

 

Після інциденту у зоопарку поставили додаткову загорожу. А ще планують встановити клітки. Сподіваються, після одужання до них знову навідається Костя. Впевнені, тварина більше нікому не зашкодить.

Попередня стаття

Маю право стрибати на батуті, – тернопільська школярка (Відео)

Наступна стаття

Аби «прикликати» гроші, житель Тернопільщини довірився мольфару і постраждав (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.