Чому позіхання заразливе

Мабуть кожен із нас опинявся у такій ситуації, коли, дивлячись на людину, яка позіхає, і собі відкривав рот. Ви не самотні в цьому бажанні. Таких у світі – 60-70%. І неважливо, чи ви дивитесь на позіхання в реальному житті чи на фото. Ви можете навіть прочитати про те, як хтось позіхає.

 

На сьогоднішній день існує багато теорій щодо заразливості позіхання, адже це питання цікавить людство з давніх-давен. Цікаво, що сам процес позіхання триває в середньому 6 секунд із середньою повторюваністю кожні 68 секунд.

 

На думку англійського вченого Малькома Уєллера заразливість позіхання пов’язана із еволюцією людини, де зівання було ознакою для тварин, що пора повертатись на нічліг. Також був проведений експеримент серед студентів, який полягав у тому, що вони проягом однакового періоду часу дивились відео, на якому люди позіхають. В результаті було зроблено висновок, що позіхали лише студенти, які мали найбільшу здатність співпереживати ближньому.

 

Дослідниками із Дюкського університету встановлено, що заразливість позіхання може зменшуватися із віком людей. Люди, які страждають аутизмом або шизофренією не піддаються заразливості позіхання, те ж саме відноситься і до дітей у віці до чотирьох років. Вчені довели, що “заразливості позіхання” піддаються люди, шимпанзе і деякі види мавп, а всі інші тварини, навіть риби, позіхають, не усвідомлюючи цього.Також цікавим є той факт, що, коли на людину дивляться незнайомі їй люди, то позіхати вона не стане.

 

Позіхайте на здоров’я!)

 

Джерело: Цікаво знати

Попередня стаття

Якщо нас не почують, ми відключимо Тернополю воду, – мешканці Великого Глибочка (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині в аварії загинув пенсіонер, який йшов проїжджою частиною

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.