У Тернополі помер відомий письменник Петро Сорока. Панахида сьогодні

Сьогодні у Тернополі помер відомий прозаїк, літературний критик, письменник Петро Сорока. Автор багатьох книг, численних наукових монографій про майстрів слова і пензля, серії “Денників”, а також поетичних збірок.  Петро Сорока був лауреатом кількох міжнародних премій і Всеукраїнської премії ім.В.Сосюри, членом Міжнарподного Пен-клубу.

 

Письменник хворів. Нещодаво у соцмережах небайдужі тернополяни збирали кошти для його лікування. На жаль, видатний митець помер. Панахида відбудеться сьогодні о 20:00 годині у Петриках, у рідній домівці Петра Сороки. Про це на сторінці у Facebook повідомила Валентина Семеняк.

 

” ДРУЗІ, СУМНА ЗВІСТКА, ЩОЙНО ДЗВОНИЛА ДРУЖИНА ПОЕТА І ПИСЬМЕННИКА ПЕТРА СОРОКИ. ПЕТРА ІВАНОВИЧА БІЛЬШЕ НЕМАЄ. Я ПРИГОЛОМШЕНА….ПАНАХИДА СЬОГОДНІ О 20.00, У ПЕТРИКАХ, В ЙОГО РІДНІЙ ОСЕЛІ….НЕМА СЛІВ… ЦЕ ЩЕ ТРЕБА УСВІДОМИТИ….” , – написала Валентина Семеняк.

 

Редакція Першого інтернет-телебачення Тернопільщини “МедіаТОР” висловлює щирі співчуття рідним та близьким Петра Сороки. Вічна йому пам’ять.

 

Довідка: Петро Сорока народився 6 січня 1956 року в селі Грицівці Збаразького району на Тернопільщині. Закінчив Крем’янецьке медичне училище та Тернопільський педагогічний університет. Кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії літератури і порівняльного літературознавства Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

 

Попередня стаття

Мешканці Білої приїхали з акціями протесту на сесію Тернопільської облради (Фото)

Наступна стаття

На Чортківщині помічник вихователя обкрадала дошкільнят

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.