Найстрашніші критики для журналістів – це вони самі

Щорічно 6 червня в Україні відзначають день журналіста. Іноді журналістів називають четвертою владою, оскільки саме їм товариство зобов’язане цивілізованим медіапростором. Проте, чи знали ви, що люди цієї професії живуть в умовах постійного дедлайну. Світ новин живе своїм життям, реальність в якій змінюється з кожною хвилиною. Для журналіста це означає, що статті, інтерв’ю та новини повинні бути написані, відкореговані й опубліковані в той час, коли вони актуальні.

 

Журналісти – багатогоранні. Більшість із них готують матеріали в різних жанрах і на різні теми. Крім того, деякі з журналістів ще й працюють на кілька різних ЗМІ. Це призводить до того, що їм доводиться постійно розбиратися в незнайомих темах і зі спокоєм ставитися до нової роботи.

 

Найстрашніші критики журналістів – це вони самі. Журналісти несуть повну відповідальність за свої матеріали й теми. Одночасно це веде і до гордості за свою роботу, і до прагнення робити її краще.

 

Перед тим, як журналіст досягне висот, кожен його матеріал буде правитися і піддаватися жорстокій критиці редакторів тисячі разів. Усе це вчить журналіста смиренно ставитися до критики та незадоволення начальства.

 

Журналісти, які займаються розслідуваннями, постійно ставлять свою кар’єру під удар, намагаючись донести до громадськості важливі факти, які можуть стосуватися впливових людей і компаній.

 

Не менш цікавим є й той факт, що 79% авторів американських газет – чоловіки. Тому бути жінкою в американській журналістиці важко. В Україні все виглядає мало не з точністю навпаки: на журналістських факультетах майже 80% – жінки.

 

 

Попередня стаття

Онлайн-трансляції – наша фішка і гордість, – засновники інтернет-телебачення

Наступна стаття

На Тернопільщині з вікна випала дитина

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.