Онлайн-трансляції – наша фішка і гордість, – засновники інтернет-телебачення

Тернополем йде парад військових, а в цю мить ви бачите його у Кременці. У Заліщиках перекрили дорогу і ви одразу плануєте, як її об’їхати. Найважливіші події краю наживо вже майже рік – в ефірі Першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР». Про сучасну журналістику і новітнє медіа розповіли засновники телеканалу, подружжя Сергій Русаков та Надія Березюк.

 

 

– У сучасного глядача обмаль часу,  тож інформацію про події, які відбуваються в світі, люди дізнаються тоді, коли їм зручно. Найчастіше не з телевізорів, а з екранів мобільних або комп’ютерів. Інтернет-телебачення істотно відрізняється від аналогового, перш за все – аудиторією. Відповідно й вона формує його, – розповідає шеф-редактор Надія Березюк.  – МедіаТОР – новітнє ЗМІ. Ми поєднуємо усі напрямки медійної роботи. На нашому сайті mediator.te.ua люди читають новини, переглядають фотографії та  дивляться відео. Щодня ми публікуємо 3–4 якісних відеоматеріали, які цікаві глядачам. У соцмережах ми транслюємо сюжети і тизери, які можна дивитись без звуку – саption-video. Завдяки титрам на відео адаптуємо телепродукт під вимоги теперішніх глядачів.

 

 

У медійному просторі Тернополя ваш основний телепродукт – стріми. Як вам вдається прокладати шлях в онлайн-журналістиці?

 

– З нами глядачі дізнаються про значущі події Тернопільщини першими. Прямі трансляції є найоперативнішим форматом подачі новин. Нам потрібно лише декілька хвилин, щоб налаштувався оператор, і журналіст на місці розповідає все відразу, – пояснює технічні аспекти прямих включень керівник «МедіаТОРа» Сергій Русаков. – У медійному просторі Тернопілля прямі трансляції є особливістю, їх роблять одиниці. Але ця практика поширена у європейських ЗМІ. Наші включення мають відмінність від традиційних стрімів. Ми працюємо командою: журналіст й оператор. І кожен відповідає за свою ділянку роботи. Кожен матеріал, чи то стрім, чи сюжет, чи коротка інформація – витриманий відповідно до журналістських стандартів, – доповнює чоловіка пані Надія.

 

 

За такий короткий час МедіаТОР добре знаний жителям області. Як вдалось досягнути такого результату?

 

– Усе завдяки команді, «медіаТОРівці» мають великий досвід за плечима. Нас всього дев’ятеро, але ми як сім’я. За майже рік роботи навчились працювати злагоджено, бо знаємо, – успіх залежить від кожного. Тож готові в будь-який момент підстрахувати один одного. У технічній службі четверо людей, вони і оператори, і монтажери, і графіки, і дизайнери, і навіть водії. Попри свою універсальність, якісний продукт – на кожному етапі. А їхню любов до техніки не можливо не відзначити. Як каже Сергій Русаков – «це одне ціле». Вона служить доти, поки за нею доглядаєш.

 

Творча частина колективу вирізняється величезною кількістю ідей та креативу. Четверо журналістів можуть будь-коли виїжджати на події: знімати сюжети, писати стенд-апи, стрімити та вести програми у студіях та вдома у знаних особистостей, як в проекті «Особи СТО».

 

 

Як розвиватиметься інтернет-телебачення надалі? На чому акцентуватимете?

– Ми стартували з декількох проектів, сьогодні їх більше десятка. Нам довіряють глядачі, на сторінці МедіаТОРа у Facebook постійно збільшується кількість підписників. Люди активно долучаються до обговорень вагомих тем у  соцмережах. Тож ми маємо можливість задавати  нашим інтерв’юерам не заготовлене запитання, а те, яке турбує тернополян. До прикладу, в опитуванні про вакцинацію взяли участь півтисячі користувачів. Їхні думки та погляди обговорювалися з експертами у програмі «Позиція».  В планах – проекти, де співавторами будуть глядачі.

 

Пріоритетними залишаться прямі трансляції.  Директор інтернет-телебачення “МедіаТОР” Сергій Русаков наголошує на роботі «наживо». Бо це, на його переконання, найдемократичніший спосіб подачі інформації, де глядач робить власний висновок. Обіцяє, цьогоріч у прямому ефірі покажуть десяток фестивалів з регіонів.  Так ми промуємо свій край, знайомимо українців з традиціями Тернопілля, а користувачів інтернету з інтернет-телебаченням.

Попередня стаття

У Тернополі трапилося ДТП через недотримання дистанції

Наступна стаття

Найстрашніші критики для журналістів – це вони самі

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.