По 20 тисяч гривень обіцяють тернопільським абітурієнтам за найвищі бали у ЗНО

Преміювати найкращих абітурієнтів вирішили на сесії Тернопільської обласної ради. 20000 гривень отримають випускники краю з найвищими балами під час ЗНО. 46 депутатів підтримали відповідне рішення.

Основою рішення стало звернення «Інституту модернізації суспільства» щодо преміювання кращих учнів:  2 тис. гривень обіцяють у разі здобуття учнем 200 балів з одного предмета; 10 тис. гривень – за два предмети і 20 тис. гривень отримає учень, якщо склав всі три предмети на 200 балів. Якщо такі абітурієнти вступлять до вишів області, то отримуватимуть додаткову стипендію у розмірі 1000 грн., окрім тієї, що виплачуватиме виш.

Нагороди отримають і вчителі відмінників. Їм обіцяють премію у розмірі 1 тис. гривень.

Обласні раді залишилося віднайти необхідні суми для премій тернопільських відмінників і їхніх вчителів.

 

Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

У ДТП на Тернопільщині постраждали мама з немовлям

Наступна стаття

У Тернополі судитимуть службовця, який “нагрів руку” на встановленні бруківки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.