На Тернопільщині зафіксували випадок смертельно небезпечного захворювання

Випадок ботулізму зафіксували на Тернопільщині. Небезпечне захворювання виявили у жителя села Загір’я Зборівського району.

Ботулізм називають важкою хворобою, яка вражає центральну нервову систему. Серед симптомів – нудота, блювання, біль в животі. Передається захворювання через вживання заражених продуктів тваринного і рослинного походження. «У результаті моніторингу інфекційної захворюваності в області за первинними діагнозами зареєстровано 66 випадків. Підтверджено один випадок ботулізму; 14 випадків кору, 1 випадок кашлюка, 12 випадків вітряної віспи, 2 випадки гострої кишкової інфекції», – повідомляє обласний лабораторний центр.

Лікарі кажуть: це вже третій випадок захворювання на ботулізм з початку 2018 року. Щоб  не захворіти на ботулізм, епідеміологи радять дотримуватися гігієнічних норм, а також стежити за якістю продуктів.

Підготувала Вікторія Неборак

 

Попередня стаття

На Тернопільщині передбачають дощі та грози

Наступна стаття

Як визначити майбутнє дитини вже зараз: обираємо професію

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.