Півмільйона, аби тернополяни безпечно купалися на «Циганці» (Фото)

 

У Тернополі пляж «Циганка» функціонує офіційно. З першого червня облаштували рятувальний пост,  довжина берегової лінії до трьохсот метрів. У відпочинковій зоні працюють рятувальники.

 

– У відповідності до вимог керівних документів ми забезпечили роботу поста третьої категорії та закупили необхідне обладнання, – зазначає заступник директора КП «Об’єднання парків культури і відпочинку» Тарас Дячун. – Також ми огородили буями територію, безпечну для купання, глибина якої не перевищує 1.80 м. Рятувально-водолазна служба обстежувала в кінці квітня дно, вилучила небезпечні предмети та склала паспорт акваторії, – додає Тарас Дячун.

 

Рятувальники, які зараз працюють на пляжі «Циганка», проходили підготовку на «Дальньому» пляжі. За їх словами, знають, як рятувати, як витягувати людей з води та як надавати першу домедичну допомогу.

 

 – Я маю досвід роботи рятувальником в Польщі, на морі в Херсонській області та у місцевому аквапарку. Наразі нещасних випадків не було. Сподіваємось, що й не буде. Проте, ми до цього готові, – каже рятувальник Роман Собчук.

 

Обладнання для рятувальників та оплата їхньої праці, буйки, човен, який планують докупити, каже Тарас Дячун, обійдеться КП «Об’єднання парків культури і відпочинку» в півмільйона гривень.

 

Тернополяни та гості міста можуть безпечно відпочивати на Тернопільському ставі. Все ж рятувальники нагадують, потрібно дотримуватися елементарних правил поводження на воді – не пірнати за буйками, не грати небезпечні ігри, не штовхатися та не заходити у воду в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

 

Юліана ДІТКУН

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У чоловіка, який зірвався з 11 поверху новобудови, вагітна дружина (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі вдруге відбудеться масовий забіг любителів спорту

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.