15 червня – День захисту людей похилого віку

Як показує практика, літні люди, ті яким за шістдесять, також потребують захисту. Це – не дивлячись на той факт, що найчастіше вони, на відміну від дітей, мають багатий досвід, відмінні професійні навички та мудрість, якої ще не дістає підростаючому поколінню.

 

Не рідко літні люди опиняються за межею бідності, у злиднях і не затребувані суспільством по справедливості і набутої вікової гідності. Почастішали випадки зловживань щодо них. За даними широкомасштабних досліджень, представлених на 89-му пленарному засіданні ООН, «частка людей у віці 60 або більше років у всій чисельності населення світу складе до 2050 року понад 20 відсотків».  Максимальне і найбільш стрімке зростання числа літніх людей очікується в країнах, що розвиваються.

 

Те, як суспільство ставиться до своїх людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього соціуму. Шанобливе і соціально відповідальне ставлення до стареньких – запорука і гарантія благополуччя для тих, хто так чи інакше стане на їх місце в наступних роках. Не будемо про це забувати!

Попередня стаття

Хочете здати кров? Як це зробити без шкоди для здоров’я

Наступна стаття

Біля Тернопільської міської ради зібралися понад сотня активістів (Наживо)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.