Тернопільська ОТГ має всі шанси розширюватись, – голова приміського села

Проект “Тернопілля time”

Відповідно до змін перспективного плану області, Тернопіль утворить громаду з віддаленими селами Зборівського району: Кобзарівка, Чернихів, Малашівці та Курівці. Заможніші приміські села відмовилися об’єднуватися з обласним центром.

 

Міський голова Сергій Надал пообіцяв жителям сіл, які приєднаються до Тернополя, ряд соціальних гарантій, серед яких і карта тернополянина.

 

«Ми запропонували селам, які знаходяться навколо міста Тернополя, створити об’єднану територіальну громаду з центром у місті Тернополі. Виконавчим комітетом прийнято рішення про надання соціальних послуг жителям сіл, які приєднаються до Тернопільської ОТГ: надання медичної допомоги у лікувальних закладах, безоплатне зубопротезування, надання освітніх послуг у закладах позашкільної, дошкільної освіти. Також буде передбачена можливість отримання карток тернополян для мешканців усіх сіл, які приєднаються до Тернопільської ОТГ», – наголосив Сергій Надал.

 

Більшість довколишніх сіл наполегливо відстоює право на створення самостійних ОТГ. Приміські села виявили бажання увійшти до громад з центрами у Байківцях та Великих Гаях. Ці громади називають одними із найуспішніших не тільки на Тернопільщині, а й у державі.

 

«Найближчі села до міста Тернополя відмовилися об’єднуватися з обласним центром. Це сталося з ряду причин, – серед яких незрозуміла політика Тернопільської міської ради. Люди спостерігали роками, як забудовуються парки, дитячі майданчики. Тому люди з пересторогою почали ставитися до об’єднання з Тернополем. Хаотична забудова міста Тернополя призводить до того, що люди просто не вірять у благі наміри влади. А щодо карти тернополянина, то вона теж під великим знаком питання. Я побував у багатьох країнах світу, але карти лондонця, наприклад, не зустрічав», – відзначив голова Гаї-Шевченківської сільської ради Богдан Брич.

 

Як наголошує сільський голова Богдан Брич, ухвалення змін до перспективного плану дасть поштовх децентралізації, але це лише початок. І Тернопіль ще матиме змогу порозумітися із сусідніми селами.

Як розповідав сайт Першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» днями Тернопільщина отримала перспективний план формування громад, який покриває всю територію регіону. Документ, який направлять на затвердження Кабінету Міністрів України, передбачає формування 59 об’єднаних територіальних громад.

«З квітня 2015 року в нас тривала епопея зі схваленням перспективного плану. Рішення, яке прийняла обласна рада – це перемога людей і органів місцевого самоврядування у бажанні самореалізації і готовності бути господарем на своїй землі. На підтримку громад у цьому році держава спрямує 90 мільйонів гривень» – підсумовує голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

17 червня – День тата

Наступна стаття

У Тернополі спортивний півмарафон. Біжать сотні тернополян (Наживо)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.