Чому деякі люди прокидаються о 3-4 годині ночі?

Чи помічали ви раніше, що прокидаєтеся о певній годині серед ночі. Насправді, Ви – не одні такі. Багато людей прокидаються о третій ночі або трохи пізніше. Це далеко не містичне чи надприродне явище, а дуже поширена проблема, викликана порушенням сну, пов’язаним з тривогою.

 

Підйом в ці години рано вранці і неможливість заснути може стати дуже серйозною проблемою, якщо це відбувається протягом декількох днів. Тому важливо знати, як правильно справлятися з ситуацією.  Підйом о третій або четвертій годині ранку часто супроводжують симптоми:

 

 

– Прокидання від інтенсивної тривоги і занепокоєння.

– Прискорене серцебиття і відчуття небезпеки.

– Повернення до сну неможливе. Це збільшує нервозність, негативні думки і безсоння.

– Якщо вам все ж вдасться знову заснути, сон дуже легкий, і ви прокидаєтеся з відчуттям втоми.

– Ви прокидаєтеся о третій або четвертій ранку кілька разів на тиждень.

 

Якщо причиною порушень сну є занепокоєння, ми маємо протистояти цим джерелам стресу і проблемам, які викликають тривогу, щоб добре відпочивати вночі. Для цього варто зробити невеликі зміни у житті. Також важливо чітко встановити пріоритети і спробувати виробити нові звички, щоб стимулювати мозок і уникнути стресу.

 

Спеціалісти радять подбати ще й про приміщення, у якому засинаєте. Переконайтеся, що ваша кімната чиста, добре провітрювана і пахне свіжістю. На думку експертів, найкраща температура для сну становить 20° С. Коли температура перевищує 25°, організм почувається незручно. Пам’ятайте про це! Солодких, спокійних і різнобарвних Вам снів!

 

Попередня стаття

У Тернополі до кінця доби прогнозують грози та град (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі демонтують 16 вивісок та рекламних засобів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.