Відтепер тернопільські патрульні оформлюватимуть ДТП за новими правилами

З 12 червня в Україні почали діяти нові правила оформлення дорожньо-транспортних пригод та порушення Правил дорожнього руху. Наказом МВС №318 внесли зміни до відповідної Інструкції, а також регулюється порядок внесення даних про правопорушення в системі автоматизованого обліку.

 

Насамперед, відтепер патрульні тепер зобов’язані дозволити учасникам аварії зняти копію схеми аварії безпосередньо на місці. Раніше такі дії залишались на розсуд інспекторів. У випадку відмови, учасники ДТП повинні були звернутися в поліцію із заявою про видачу паперової копії схеми.

 

Також учасникам ДТП тепер дозволено фотографувати місце аварії. Крім того, у випадку відмови передбачуваного правопорушника (водія, пішохода, велосипедиста) підписувати протокол про порушення Правил дорожнього руху, такий документ більше не потрібно завіряти підписами двох свідків. У ньому достатньо зробити позначку про відмову.

 

Поліцейські зобов’язані вести облік бланків протоколів та постанов з адмінсправи. Протягом трьох днів після складання протоколу (за водіння у нетверезому стані – протягом доби) потрібно внести матеріали по адмінсправі в базу даних (було – 5 днів для всіх) і протягом 10 днів направити їх до суду (раніше – протягом місяця).

 

Тепер матеріали про адмінпорушення будуть зберігатися 3 роки (замість року, як було до цього), а ось фото- і відеоматеріали повинні бути збережені лише місяць, а не три, як раніше. Проте на вимогу водія цей термін можуть продовжити. Повідомляє Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області.

Попередня стаття

На Тернопільщині вбивцю пенсіонера ув’язнили на 8 років

Наступна стаття

Працівники Агрохолдингу “МРІЯ” допомагають громадам, у яких працюють, облаштовувати благоустрій (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.