Вчені оголосили про несподівану користь гарячого чаю

Раніше науковці неодноразово попереджали про небезпеку вживання гарячого чаю через підвищений ризик розвитку раку стравоходу. Американські вчені ж заявили, що щоденне вживання гарячого чаю пов’язано зі зниженням на 74% ймовірності розвитку глаукоми в порівнянні із вживанням інших безалкогольних напоїв.

 

Вживання кави (з кофеїном і без), холодного чаю, чаю без кофеїну та інших безалкогольних напоїв, своєю, ніяк не було пов’язано з ймовірністю розвитку глаукоми. Після врахування впливу діабету та куріння на розвиток захворювання автори встановили, що щоденне вживання саме гарячого чаю виявилося пов’язаним з меншим ризиком появи глаукоми.

 

Під час національного опитування, проведеного в 2017 році, тисяча 678 осіб пройшли повне обстеження очей, у 84 з них (5%) виявлені симптоми глаукоми. Учасників запитували про те, як часто і в яких кількостях за останній рік вони вживали напої з кофеїном і без.

 

Глаукома виникає через підвищення внутрішньоочного тиску, що приводить до пошкодження зорового нерва. Хвороба є однією з провідних причин сліпоти в усьому світі. Вона виявлена ​​у 57,5 ​​мільйона чоловік, а до 2020 року це число зросте до 65,5 мільйона, – прогнозують вчені.

 

Джерело: Добрий лікар

Попередня стаття

Продавці білизни обурені рекомендаціями тернопільських депутатів (Відео)

Наступна стаття

21 червня – День літнього сонцестояння

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.