На Тернопільщині відкрили сучасну шкільну обсерваторію

У селі Лозова на Тернопільщині відкрили першу автоматизовану обсерваторію. Її облаштували у навчально-виховному комплексі “Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ДНЗ” Байковецької об’єднаної територіальної громади.

 

Сільську обсерваторію наповнили сучасним обладнанням –  потужним телескопом з автонаведенням, компʼютерами та навчальними матеріалами. Усе це дозволить проводити дослідження небесних тіл, покращити вивчення астрономії та фізики.

 

Загальна вартість проекту – понад мільйон гривень. З них близько 260 тисяч гривень надійшли за програмою “Dobre” Агентства США з міжнародного розвитку USAID та 800 тисяч гривень – кошти з бюджету Байковецької ОТГ.

 

Учасниками заходу стали Посол США в Україні Марі Йованович, представники органів місцевого самоврядування, школярі та їх батьки, освітяни. Повідомляє МОН України.

Попередня стаття

На Тернопільщині поки власник AUDI перебував на АЗС, його автівку викрали

Наступна стаття

На Шумщині крадені саджанці роздавали за пляшку горілки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.