Керівництво спиртового заводу у Збаражі компенсує збитки пожежі

Рятувальники третій день ліквідовують наслідки пожежі, яка трапилася на спиртбазі у Збаражі. Наразі вони відкачують біоетанол з цистерн. Спеціально створена комісія підраховує збитки. Керівництво спиртового заводу обіцяє компенсувати їх.

Пожежа трапилася через порушення техніки безпеки, – констатують в управлінні ДСНС у Тернопільській області. Проте остаточну причину надзвичайної ситуації обіцяють повідомити після завершення розслідування.

«Перший наш підрозділ прибув через п’ять хвилин після виклику. Поряд з гасінням пожежі розпочався захист будинків, які знаходяться поряд із заводом, а також захист адміністративного комплексу спиртбази. Також прибув рятувальний потяг, який привіз до 120 тонн води, що була використана в процесі гасіння пожежі. Відразу було проведено евакуацію людей та передбачено місця для їхньої ночівлі. Близько 21-ої години було локалізовано пожежу, а в 23.55 пожежа була повністю ліквідована. Під час пожежі рівень небезпеки був досить високий, оскільки ми не мали інформації про обсяг небезпечної речовини на складах. Від високої температури під час пожежі постраждали не лише прилеглі будинки, а й обладнання зі спиртової бази. Дотепер чергують на місці пожежні підрозділи, які забезпечують пожежну безпеку під час зливу залишків біоетанолу. Наразі відкачано близько 140 тонн цієї речовини, а також запобігаємо подальшому загорянню», – розповідає начальник управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей.

У ліквідації пожежі задіяли до двадцяти одиниць рятувальної техніки та пожежний поїзд. Допомагали гасити вогонь і місцеві аграрії. Подію внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань. Правоохоронці розпочнуть огляд приміщення, як рятувальники відкачають з цистерн весь біоетанол.

Пожежа пошкодила будинки, які знаходять поряд із спиртовою базою. Жителі Збаража, будинки яких знаходяться неподалік місця пожежі, зазнали значних матеріальних втрат. Як повідомив заступник директора спиртзаводу Ігор Голяс, збитки внаслідок пожежі компенсують.

Нагадаємо, Перше інтернет-телебачення Тернопільщини транслювало пожежу на спиртовій базі у Збаражі наживо.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Тернопільщині іномарка врізалася у паркан: водій в реанімації (Фото)

Наступна стаття

Сім’я з Тернопільщини потрапила у жахливу ДТП на Львівщині

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.