Десять звичайних речей, над значенням яких Ви не замислювалися

Навіть у таких звичайних речей, як ромб на рюкзаку і ящик під духовкою, є свої функції, про які ви навіть не підозрюєте. Звичні речі, з якими ми щодня маємо справу, повні сюрпризів. Нам здається, що ми знаємо про них все, але це не так. Отож, 20 найнесподіваніших фактів про предмети повсякденного вжитку.

1. Циліндр на проводі.

Це феритовий фільтр, який пригнічує високочастотні перешкоди в електричних ланцюгах. Завдяки йому поліпшується якість цифрового сигналу. До речі, ці фільтри бувають і знімними.

 

2. Поглиблення на денцях винних пляшок.

Коли пляшку закупорюють пробкою, створюється сильний тиск на дно і стінки. Поглиблення в денці дозволяє розподілити його рівномірно, за рахунок чого пляшка не лопається. До речі, у пляшок, призначених для ігристих вин, виїмка більше, ніж у інших винних пляшок.

 

3. Бокові дирочки на кедах.

Крім очевидної відповіді «для вентиляції», є й інша версія. Справа в тому, що спочатку взуття Converse All Stars проводилася для баскетболістів. Кеди шнуровались таким чином, що шнурок проходив і через ці додаткові отвори. Завдяки цьому взуття сиділа дуже щільно.

 

4. Канти на штанах.

Зараз вони стали обов’язковим атрибутом класичних брюк, але спеціально їх ніхто не придумував. Справа в тому, що в XIX столітті багато підприємств з пошиття одягу виробляли продукцію на експорт. Для того щоб вантаж при транспортуванні займав якомога менше місця, одяг перед відправкою спресовувати. В результаті на тканині утворювалися заломи, позбутися яких було практично неможливо. Довелося з ними змиритися.

 

5. Стрілка поруч із позначкою заправки на панелі приладів.

Це геніальна підказка, яка, на жаль, є не у всіх машинах. Стрілка показує, з якого боку у машини бак. Незамінна річ, коли потрібно заправити орендований автомобіль.

 

6. Помпон на головному уборі.

Смішні пухнасті кульки вперше з’явилися в XVIII столітті на шапочках французьких моряків, яким набридло битися головою об низькі корабельні стелі і виступи. Пізніше помпони різних форм і кольорів з’явилися і на багатьох інших армійських головних уборах. Завдяки їм можна було визначити, в яких родах військ служать їхні власники.

 

7. Отвір на початку рулетки.

Він потрібен для того, щоб можна було відміряти великі відрізки в поодинці. На початок відрізка вкручується шуруп, за який за допомогою цього отвору чіпляється кінець рулетки, а майстер відходить на потрібну відстань.

 

8. Отвір на палочці льодяника.

В даному випадку пояснення чисто технологічне: невелика дірочка потрібна для того, щоб льодяник тримався на пластиковій паличці. Коли соломинку маку в ще рідкий сироп, він затікає в цей отвір і при застиганні надійно фіксує цукерку.

 

9. Ящик під духовкою.

Зазвичай в ньому зберігають сковорідки. Однак насправді цей ящик називається зігріваючим. За задумом він потрібен для того, щоб готові страви не охололи або розігрілися, поки в духовці готується щось ще.

 

10. Отвір в кінчику ковпачка кулькової ручки.

Діти постійно тягнуть все до рота, а гризти кулькові ручки багато хто любить і в шкільному віці. Якщо дитина при цьому хтось проковтнув ковпачок і він застрягне в дихальних шляхах, це невеликий отвір не дасть малюку задихнутися.

 

Джерело: Лайфхакер

Попередня стаття

У Тернополі учасникам бойових дій вручили близько мільйона гривень

Наступна стаття

Двоє загиблих та двоє травмованих: на Тернопільщині ДТП з військовим автомобілем (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.