На Тернопільщині районний суд поновив на роботі учасника АТО

Борщівський районний суд завершив розгляд справи за позовом воїна Операції об’єднаних сил ЗСУ. Військовий позивався до Бурдяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, відділу освіти, сім”ї, молоді, фізичної культури та спорту Борщівської райдержадміністрації.

 

У судовому засіданні позивач пояснив, що, працюючи на посаді робітника в освітньому закладі, 30 серпня 2016 року підписав контракт із Міністерством оборони України про проходження військової служби у ЗСУ. Про своє рішення чоловік повідомив керівництво школи.

 

Військову службу чоловік проходить з 1 вересня 2016 року по теперішній час. Майже 14 місяців перебував на території проведення АТО та безпосередньо брав у ній участь. За цей час військового звільнили із займаної посади у школі.

 

Своє звільнення чоловік вважає грубим порушенням вимог ч. 3 ст. 119 КЗпП України та ч. 2 ст. 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Тож з проханням поновити його на роботі та визнати накази № 13-к від 30 серпня 2016 року та № 13-к від 1 вересня 2016 року про його звільнення незаконними і скасувати, учасник ООС звернувся до суду.

 


Розглянувши матеріали справи та перевіривши доводи сторін, суд першої інстанції визнав незаконним і скасував наказ директора Бурдяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №13-К від 1 вересня 2018 року про звільнення учасника ООС із посади. На підставі п. 3 ст. 36 КЗпП його поновили на роботі. За час вимушеного прогулу з 31 серпня 2016 року по 31 серпня 2017 року з відділу освіти, сім”ї, молоді, фізичної культури та спорту Борщівської РДА на користь позивача стягнуто понад 16 тисяч 16 гривень. 

 

Рішення суду не набрало законної сили і може бути оскаржено в суді апеляційної інстанції.    Повідомляє  прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.

Попередня стаття

На Тернопільщині передбачають прохолодні дощові вихідні

Наступна стаття

Міністр інфраструктури вимагає звільнень у Службі автодоріг Тернопільщини за обхід ProZorro

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.