ТОП-5 місць Західної України, куди варто поїхати на відпочинок

Західна Україна багата на цікаві місця, тож ви точно не пожалієте, якщо вирушите на відпочинок саме туди. Зібрали для вас ідеї для мандрів, під час яких ви побачите як добре відомі туристичні маршрути, так і не менш красиві куточки Західної України, про які знають не всі. Гайда в подорож!

 

1. Заліщики. Це містечко-півострів вважається одним із найкрасивіших міст Європи. Воно і не дивно, адже такою красою можуть похизуватися лише два місця у світі: Мозель у Франції та Підкова мармурового каньйону у США.

 

Заліщики розкинулися у глибокому яру Дніпра на південно-західному Поділлі, ніби на півострові. Якщо вибратись на гору, що розташована напроти моста, то можна побачити вражаючу панораму.

 

2. Колочава. Розташоване село у Закарпатській області, Міжгірський район. Його називають селом 10 музеїв та 20 пам’ятників. Колоритне місце на Закарпатті, що з 5 січня 1989 року входить до складу національного природного парку “Синевир”.

Колочава розташувалася у мальовничій Тереблянській долині. Гірські краєвиди, мінеральна вода, чисте повітря, незаймана природа – це саме те, що допоможе вам оздоровитися, а тамтешні музеї та пам’ятники – зроблять ваш відпочинок ще й цікавим та пізнавальним.

 

 

 

3. Бакота у Хмельницькій області, Кам’янець-Подільський район. Свого часу тут була долина з двома селами, але через будівництво Новодністровської ГЕС у 1981 році мешканців було виселено в сусідні міста, а сам населений пункт був повністю затоплений водою.

Зараз тут велетенське Дніпровське водосховище, яке своєю красою та історією приваблює багато туристів.

 

 

 

4. Чернівці. Це місто називають “маленьким Віднем та Парижем”. За розміром воно дійсно належить до невеличких міст, а Відень та Париж нагадує своєю неймовірною архітектурою.

Піші прогулянки в Чернівцях – улюблене заняття тамтешніх мешканців та туристів. І це не дивно, адже місто налічує десятки парків і затишних вуличок, де завжди можна перепочити та насолодитися атмосферою. Одна з таких – пішохідна вулиця Ольги Кобилянської, вздовж якої розмістилося багато крихітних кафе та кав’ярень.

 

 

 

5. Тунель кохання. Розташований він у місті Клевень Рівненської області. Дивовижне місце на Волині, яке стало символом найсвітлішого почуття – кохання. Цей зелений коридор природа створила вздовж залізничної колії між селищами Клевань та Оржів. За повір’ям, якщо закохана пара поцілується у Тунелі кохання, то буде нерозлучною усе життя. Дехто з молодят саджає тут квіти на знак своїх почуттів.

 

Джерело: Версії.if.ua

 

Попередня стаття

Нова Конституція – головна умова для побудови справедливої та сильної України, – Ю.Тимошенко (Відео)

Наступна стаття

«Захопили Лавру московські попи», – мешканці Почаєва про об’єднання православ’я (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.