«Захопили Лавру московські попи», – мешканці Почаєва про об’єднання православ’я (Відео)


 

Почаївська міська рада підтримала звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Українській Помісній Православній Церкві. На сесії, 27 червня, депутати проголосували «за» «об’єднання українського православ’я».

 

У звернені йдеться:

«Враховуючи те, що Україна бореться за свою незалежність, цілісність та суверенітет – протистоїть військовій агресії на сході держави вважаємо за негайне та необхідне об’єднати суспільство не лише у питаннях історії, мови і культури, а також у питанні духовності – створити Українську Помісну Православну Церкву. Рішення про об’єднання сприятиме міжконфесійному і церковно-державному діалогу в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру. Це рішення стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян».

 

Чи підтримують містяни рішення депутатів Почаївської міськради, – дивіться в опитуванні «Власне бачення» Першого інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР.

 

 

Попередня стаття

ТОП-5 місць Західної України, куди варто поїхати на відпочинок

Наступна стаття

Негода на Тернопільщині: затопило два райцентри (Фото)

2 Comments

    Avatar
  • Хто не був в цій Лаврі, той не розуміє суті, а хто був ,той відчув, що там завжди вічуваєш себе “закордоном”! І якщо в раші було три українські церкви, то у нас “їхніх” в Україні оххохо скільки!!! І вони були, є і невідомо скільки буде на заході країни! А хтось з нас знає скільки грошей іде на збагаченя, “расеї”, збільшувати рашенпропоганди і це все взаміну трох наших українських церков на всю рашу!!! І чи вони іще ці три є? Бо їх закривали! От тут і проявляється наша безхребетність, безпринципність та і весь стан в Україні з того витікає!!!

  • Avatar
  • Біда в тому, що це штучне питання створили політики. Тому що наша Єдина канонічна Українська Православна Церква вже давно має самі широкі повноваження ще з 1990 року. Це треба знати: 27 октября 1990 года Святейший Патриарх Московский и всея Руси Алексий II подписал Грамоту, которой благословлялось «быть отныне Православной Украинской Церкви независимой и самостоятельной в своем управлении». КРАПКА. Яка ЩЕ помісна “церква” потрібна політикам ???

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.