Вирушаючи у дорогу, не забудьте прихопити з собою автомобільну аптечку

Наявність автомобільної аптечки є обов’язковою умовою експлуатації будь-якого автотранспорту. Крім того, що це є необхідною умовою комплектації автомобіля, найважливіше призначення автомобільної аптечки забезпечити можливість надання першої медичної допомоги в екстрених випадках.

 

Відсутність медичної аптечки стоїть в одному ряду з такими технічними несправностями як пошкоджена гальмівна або рульова система, відсутність освітлювальних фар і, згідно з правилами, є елементом конструкції. Патрульні при огляді автомобіля мають право вимагати від водія пред’явити не тільки аптечку, а й знак аварійної зупинки і вогнегасник. Зрозуміло, як будь-яке інше порушення ПДР, за відсутність аптечки водій буде оштрафований.

 

Перший варіант складу аптечки розроблений для легкових автомобілів з кількістю пасажирів не більше 9 осіб і для вантажних ТЗ. Сюди входять:

  1. Джгут, бинти;
  2. Серветки спеціальні кровоспинні і з хлоргексидином;
  3. Пакет і косинка перев’язувальна;
  4. Протиопікова гелева пов’язка;
  5. Клапан для проведення штучної вентиляції легенів;
  6. Медичні рукавички, термопокривало;
  7. Ножиці, пінцет.

 

Другий варіант переліку призначений для аптечок, які використовуються в авто, що перевозять більше 9 пасажирів. Він містить той же набір медикаментів, але кількість їх більше.

  1. Бинти.
  2. Серветки стерильні.
  3. Вата.
  4. Лейкопластир.
  5. Бактерицидний пластир.

Експлуатаційний комплект АМА для авто з кількістю пасажирів понад 9 має той же набір і збільшену кількість матеріалів. Такі актуальні вимоги до автомобільної аптечки цьогоріч.

 

Нова автомобільна аптечка 2018 відрізняється тим, що в попередніх версіях були: йод, шини для фіксації верхніх або нижніх кінцівок, комірці для фіксації шийних хребців, гіпотермічний контейнер, нітрогліцерин, розчин новокаїну, інше.

 

Джерело: cikavo.net

Попередня стаття

Тернополян запрошують на прощу у храм, де збуваються мрії (Відео)

Наступна стаття

6 липня – Всесвітній день поцілунку

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.