6 липня – Всесвітній день поцілунку

6 липня – Всесвітній день поцілунку. За даними проекту DilovaMova.com, історія появи першого поцілунку бере свій початок з біблійних часів і згадується вже в першій книзі Біблії – «Буття». Його застосування в людських взаєминах дуже різнобічно, це і вираження любові, і вираз теплих сімейних почуттів, товариське привітання і вираз галантної поваги до особи жіночої статі. Людина навіть примудрилася використовувати поцілунок для зради – «поцілунок Іуди». Однак суть поцілунку залишається незмінною – це все ж прояв любові!

Використовуючи сканер МРТ, вчені з Інституту Рейн в Університетському коледжі Лондона з’ясували, що при поцілунку використовується до 146 м’язів, в тому числі 34 лицьових м’язи і 112 інших м’язів нашого тіла. Вони спалюють близько двох-трьох калорій у хвилину.

За даними Світових рекордів Гіннеса, рекорд з найтривалішого поцілунку належить Эккахайе та Лаксані Тіранарате з Тайланду. Вони цілувалися протягом 58 годин 35 хвилин і 58 секунд. У 1930-х роках, за стандартами Голлівуду, пари не могли поцілувати більше трьох секунд.

Всесвітній День поцілунків – можливість подивитися на себе з боку, аби стати більш м’яким і дозволити собі нарешті відкритися для любові і ніжності. Це – час для прекрасного свята теплих почуттів, адже їх на рік не так вже й багато!

Попередня стаття

Вирушаючи у дорогу, не забудьте прихопити з собою автомобільну аптечку

Наступна стаття

Боксер з Тернопільщини став чемпіоном України (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.