За скандальним ремонтом доріг на Тернопільщині стежитиме міністр та правоохоронці (Відео)


Мільйони на дорогу двічі. Міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у  Facebook звинувачує тернопільських дорожників у махінації державними грошима. Мовляв кмітливі  чиновники здатні придумати схему відмивання грошей не гірше ніж відомий персонаж фільму «Дванадцять стільців» Остап Бендер.

 

– Таке враження, що як обходити законодавство Остап Бендер вчився в Тернопільському САД. Славомір Новак – альтернативи негайному звільненню я не бачу, – пише міністр.

 

Пан Омелян каже, аби уникнути тендеру на сайті Prozorro керівники адміністрації та служби автомобільних доріг розділили дорогу на шматки і уклали 177 договорів з підрядниками. Сума кожного з цих договорів не перевищувала 200 тис. грн, тобто дозволяла не проводити відкриті торги та уникнути уваги, що прикута до великих цифр та маловідомих фірм.

 

Активіст Автомайдану Ігор Василів, показує як чиновники просять гроші, на вже профінансований відрізок.

– Тут застосовано дві процедури. Тобто одна й та сама ділянка спочатку передана прямим договором, а другий раз по ній грається тендер. Це грубе порушення закону, – коментує активіст.

 

Схему змогли реалізувати цього року, коли частину доріг обласного значення передали в підпорядкування обладміністрації.  Там навіть утворили спеціальний відділ – Управління капітального будівництва. Щоправда новоструктура та громадські активісти спільної мови не знаходять.

 

Активісти впевнені аби провернути таке діло, посадовці змовились із керівництвом служби автомобільних доріг. Натомість її очільник запевняє, працюють чесно.

– Жодного порушення зі сторони САД по закону про публічні закупівлі не відбулося . Ми готові до будь-яких перевірок. Нехай  кваліфіковані органи дають висновок з даного питання, –  каже начальник служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдан Юлик.

 

Поки у владних кабінетах тривають дискусії, а на сайті Prozorro  – тендер, дорогу Козова-Літятин вже почали ремонтувати.  Фірма, що проводить ремонт, дає на свою роботу 3-річну гарантію. Чиновники ж наголошують  двічі цю ділянку ніхто не ремонтуватиме.

– Це  я вам особисто гарантую, другий раз одну і ту саму дорогу робити не будемо і кошти списувати однозначно не будемо, – наголошує начальник управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Віктор Кузяк.

 

Нашумілу справу взяли на контроль правоохоронці. Розібратись обіцяє і голова Тернопільської адміністрації. Активісти ж сподіваються, поки винних шукатимуть – тендер зупинять.

 

 

 

Попередня стаття

На Тернопільщині кур’єр постачав ув’язненим наркотики і товар

Наступна стаття

У Тернополі триває демонтаж рекламних вивісок

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.