Подружжя тернопільських мецентаів стали частиною світового проекту “ДеЖивеУкраїнська”

Проект Територія розвитку

 

Частинка Тернопілля в світовому проекті. Наталія Годжик – українка, наша землячка. Аби розповісти всьому світу про українську націю, жінка у 2015 році започаткувала грандіозний відеопроект “ДеЖивеУкраїнська”. Сама ж засновниця  вже 18 років, як живе в Америці. Проте, про своє коріння, свій рід, свою Батьківщину не забуває ні на хвилинку.

– Моєю метою є зараз одна проста справа – я просто хотіла, щоби українці всього світу, поки що це Україна і Америка, об’єдналися на основі чогось хорошого.  Безлад, який нам нав’язується у соціальних мережах, в телебаченні, в радіо. Можливо, він для того і зроблений, щоб ми не дійшли спільної думки. А я хотіла вибрати такі речі, які зрозумілі і потрібні для всіх, – каже Наталія Годжик. 

 

Героїв для своїх фільмів пані Наталя шукала в соцмережах, про когось розповідали друзі, когось знала давно. Каже основний критерій – вміння надихати і відавати. На сьогодні має готових 11 фільмів, над ще кількома працює.

 

Тернополянам репрезентували одну із серій проекту «ДеЖивеУкраїнська». Головними дійовими особами виступають подружжя відомих в краї меценатів Тарас та Ірина Демкури. Пан Тарас переконаний, українці мають глибокі корені і сталі традиції та нація змінюється, тому знайоми світ з нашою державою треба не з книжок, а маже в режимі он-лайн.

– Ми з Іриною часто подорожуємо по світу і спілкуємося з нашою українською діаспорою, а наших земляків сьогодні 20 мільйонів за межами країни. І правда в тому, що вони не до кінця володіють тією інформацією, що відбувається сьогодні в Україні. Коли ми веземо українські строї, наш проект про Пінзеля, репрезентуючи  нашу українську культурну спадщину, вони для себе відкривають Україну заново. Тому, що колись їхні діти-прадіди виїхали за межі України, привезли ту Україну, яку вони знали, але зараз дуже багато змінилося, – каже віце-президент регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine, меценат Тарас Демкура. 

Цінне не те, що придбано за великі кошти, цінне те, що можна залишити поколінням, каже Ірина Демкура. Тож вони з чоловіком одразу погодились внести свою лепту у творення проекту для українців світу.

– Є багато коштів, які, можливо, ти би потратив там на свій благоустрій, на свій будинок, чи на свої там особисті подорожі. Але, коли ти хочеш, я хочу, Тарас хоче, щоб, в нас один син, щоб він ніколи не виїжджав з України, щоб тут він жив, щоб тут були наші внуки, щоб тут все наше покоління, то тоді ти розумієш цінність того, що ти робиш і в що ти вкладаєш, то тоді такого питання, як «шкода» немає, – зазначила співзасновницяблагодійного фонду «Родини Демкур» Ірина Демкура.

 

Фільм здобутки і плани родин Демкур, переповнений глядацький зал Торгово-розважального центру «Атріум», сприйняв оплесками. Варто відзначити, що проект «ДеЖивеУкранська» не матиме закінчення, бо її співавтори обіцюють, щоразу доповнювати. Та перший цикл серії презентують  вже в вересні.

 

Повну версію Ви можете переглянути за посиланням.

Попередня стаття

Фермерські господарства Тернопільщини можуть отримати фінансову допомогу

Наступна стаття

П’ятниця, 13-е: “день відьом”, прикмети і забобони (Відео+18)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.