Замість Пушкіна – скульптура добровольцям: тернополяни голосують

Перемістити пам’ятник Пушкіну, а натомість створити скультуру добровольцямпропонують жителя Тернополя. Відповідне звернення на сайті електронних петицій зареєстрував Тарас Циклиняк. У тексті документу, зокрема, йдеться:

 

” Скульптуру російському поету Олесандру Пушкіну встановлено у 1959 році (за іншими даними у 1961р). Варто зауважити, що внаслідок подій 2СВ та післявоєнної відбудови міста було зруйновано та демонтовано чимало меморіальних об’єктів, а саме:

1. Скульптуру покровителя Домініканського костелу (тепер Архикатедральний собор УГКЦ) св. Вінцентія
2. Скульптуру покровительки Тернополя св. Теклю
3. Трьохсторонній вуличний годинник
4. Пам’ятник Адаму Міцкевичу
та ін.

 

Натомість у сучасному сквері ім. Чорновола встановили пам’ятник російському поету.

 

Невже Тернопіль, місто багате своєю історією та людьми (українцями, поляками, євреями) не може знайти для Пушкіна затишне місце у одному із парків, натомість у старомісті вшанувати пам’ять про тих, кому завдячує своєю незалежністю?, – написав Тарас Циклиняк.

 

Станом на 15 липня “за” петицію проголосували 67 тернополян із 300 необхідних.

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Почаєві на автозаправці “WOG” шахраї збагатилися на кілька тисяч гривень

Наступна стаття

На Тернопіллі корову з майже 3-метрової ями витягали пожежними рукавами

One Comment

    Avatar
  • за межи миста

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.