Багатодітна мама з Тернопільщини виграла суд в управління соцзахисту населення

На Тернопільщині Апеляційний суд не дозволив управлінню соціального захисту населення стягнути з багатодітної матері понад 40 тисяч гривень.

 

Слідчі встановили, з 1 серпня 2016 року по 31 липня 2017 року жінці, як малозабезпеченій особі, яка доглядає за 80-річною особою, призначили щомісячну грошову допомогу. Сім’я відповідачки складається з шістьох осіб: трьох її дітей, матері та батька.

 

У ході перевірки, здійсненої управлінням Західного офісу Держаудитслужби у Тернопільській області, стало відомо, що впродовж 7 місяців 2016 року жінка перебувала за межами України. Про зміни обставин догляду відповідачка управління захисту населення не повідомляла.

 

25 липня 2017 року їй надіслали претензію щодо повернення надміру виплачених коштів. Жінка мала сплатити 47 тисяч 500 гривень. У відповідь вона повернула лише 250 гривень.

 

У поданому відзиві представник відповідачки просив рішення суду залишити в силі, оскільки позивач не навів підстав, що багатодітна мати поступила недобросовісно і, що вона отримала додаткові прибутки за кордоном. Факт перебування за межами України не свідчить про зміну місця проживання відповідачки. Відтак, жоден законодавчий акт не пов’язує тимчасове перебування за кордоном із правом отримання допомоги.

 

Дослідивши матеріали апеляційної скарги та заслухавши доводи сторін, колегія суддів Апеляційного суду Тернопільської області прийшла до висновку, що вона є необґрунтованою та залишив її без задоволення.  Рішення ж Бучацького районного суду — без змін.Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області.

 

Людмила Маліброда

Попередня стаття

«Лісоруби» з Рівненщини різали дуби на Тернопільщині

Наступна стаття

Тернополянка, через яку вибухнула квартира на Пушкіна, вже намагалася покінчити з життям (Відео)

One Comment

    Avatar
  • Кляті держслужбовці проти людей!

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.