Найвідоміші картини у світі

Загадковий світ мистецтва може здатися заплутаним недосвідченій людині, однак існують шедеври, які повинен знати кожен. Талант, натхнення і копітка робота над кожним мазком народжують твори, якими захоплюються сторіччя. Зібрати всі видатні творіння в одній підбірці неможливо, але ми постаралися вибрати найбільш відомі картини, що збирають величезні черги перед музеями по всьому світу.

«Мона Ліза»

Роки створення: 1503-1505

Музей: Лувр, Париж.

Шедевр флорентійського генія, який не потребує представлення. Примітно, що культовий статус картина отримала після інциденту з викраденням з Лувру у 1911 році. Два роки потому викрадач, який виявився співробітником музею, намагався продати полотно в галерею Уффіци. Події гучної справи докладно висвітлювалися в пресі, після чого в продаж надійшли сотні тисяч репродукцій, а таємнича Джоконда стала об’єктом поклоніння.

 

«Таємна вечеря»

Роки створення: 1495-1498

Музей: Санта-Марія-делле-Граціє, Мілан

Після п’яти століть фреска з класичним сюжетом на стіні трапезного домініканського монастиря в Мілані визнана однією з найбільш загадкових картин в історії. За задумом Да Вінчі, картина зображує момент великодньої трапези, коли Христос сповіщає учнів про зраду. Величезна кількість прихованих символів породило настільки ж величезну безліч досліджень, алюзій, запозичень і пародій.

 

«Сікстинська Мадонна», Рафаель Санті

Роки створення: 1512-1513

Музей: Галерея старих майстрів, Дрезден.

Якщо пильно вдивитися в задній фон, на перший погляд складається з хмар, можна помітити, що насправді Рафаель зобразив там голови ангелів. Два янголятка, розташовані в нижній частині картини, відомі мало не більше, ніж сам шедевр, через широку розтиражованість в масовому мистецтві.

 

«Створення Адама», Мікеланджело Буонаротті

Рік створення: 1511

Музей: Сикстинська капела, Ватикан Стелю.

Одна з дев’яти фресок на стелі Сікстинської капели, ілюструє главу з Буття: «І створив Бог людину за образом Своїм». Саме Мікеланджело першим зобразив бога як навченого старця. Сучасні вчені вважають, що контури фігури бога і ангелів уособлюють людський мозок.

 

Джерело: cikavo.net

Попередня стаття

«Герої на передовій, а не у спорті», – тернополяни про звання для Усика

Наступна стаття

25 липня – День зубного техніка

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.