Відтепер пенсіонери Тернопільщини можуть отримати документи онлайн

Перелік електронних сервісів, якими можуть скористатися тернополяни збільшується. Нещодавно Пенсійний фонд України запровадив новий сервіс надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом. Сервіс надається для користувачів веб-порталу, які увійшли на Портал за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП).

 

Через Веб-портал Пенсійного фонду України можна отримати такі електронні документи з QR-кодом:

  • довідку про доходи пенсіонера для визначення субсидій (містить дані про розмір пенсії без урахування окремих видів виплат)
  • довідку про доходи пенсіонера (загальний розмір призначення пенсії)
  • індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5) (містять інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками)
  • витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (містить дані про статус застрахованої особи/отримувача страхової виплати;
  • дані про набутий страховий стаж;
  • відомості про страхувальників, про періоди трудових відносин; відомості щодо нарахованої заробітної плати, що враховується для розрахунку страхових виплат та страхового стажу;
  • відомості про особливі умови праці, про суми добровільних внесків; дані пенсійної справи;
  • відомості про інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування).

 

Зазначені електронні документи дійсні для оформлення субсидій, документів у Центрі надання адміністративних послуг, посольствах та консульських установах, пред’явлення в банківських установах, органах фіскальної служби, виконавчої служби, територіальних органах міграційної служби тощо.

 

Перевірити достовірність видачі електронних документів з QR-кодом можна через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України у розділі “Верифікація виданих документів” http:portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/DocConfirn (інструкція додається).

 

Електронний документ з QR-кодом, підписаний електронним цифровим підписом Пенсійного фонду України згідно з чинним законодавством є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Фонду.

 

Зазначимо, у Тернополі уже функціонує більше 15 електронних сервісів та порталів, які допомагають жителям міста записатися на прийом до лікаря он-лайн, повідомляти про міські проблеми, слідкувати за рухом міського громадського транспорту, а також оплачувати комунальні послуги. Повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

На Тернопільщині передбачають спеку в серпні

Наступна стаття

У Тернополі на одній із вулиць злива утворила “гейзер” з води (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.