Тернопіль і далі затоплюватиме, грошей на ремонт каналізаційної системи нема

Під час дощів Тернопіль затоплює. Дренажна система не пристосована до інтенсивних опадів, – констатують комунальники. Вони розробляють проект модернізації. Однак це надто затратно. Необхідних коштів у міському бюджеті наразі немає. Відтак тернополянам радять запасатися терпінням.

«Буде ще гірше, бо ми входимо у перехідний період глобального потепління. Ми входимо у повністю нові погодні умови – це постійні тропічні зливи, буревії. Скоро такі погодні умови стануть для нас звичними. Наслідки таких погодних умов ми дуже добре бачимо в місті. Дренажна система в Тернополі зроблена ще при радянській владі. Система була розрахована на інші погодні умови, ніж ми зараз спостерігаємо. Тому нині потрібно терміново все реконструйовувати. Але поки що підтоплення будемо спостерігати все частіше і частіше», – пояснює начальник управління ЖКГ благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський.

Найчастіше страждають від підтоплень вулиці Оболоня, Стадникової, Галицька, Злуки, Збаразька, Крушельницької. Після інтенсивних дощів затоплює навіть прибудинкові території. «Найнижча точка – на вулиці Оболоня. Після останньої зливи там повимивало люки, йшли фонтани. Дощова каналізація не справлялася з водою. Центральний дощовий колектор повністю затоплений. Вся вода, яка збирається, вона просто не має куди вийти. Щоб існуюча система водовідведення була ефективною, треба поглиблювати річку Серет. Це мільйони коштів. Це дуже великі витрати. Цілі кілометри треба поглиблювати на два-три метри», – додає Олег Соколовський.

У Тернополі наразі розробляють проект реконструкції діючого колектора. Фінансуватимуть ремонтні роботи спільно із забудовниками. А тим часом тернополянам радять набиратися терпіння і перечекати незручності. Комунальники просять не залишати у дворах автівки, а підвали радять щільно закривати.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Цими вихідними на Тернопільщині передбачають дощі і спеку

Наступна стаття

Десятка комп’ютерних фактів

One Comment

    Avatar
  • а гроші які всі оплачують за водовідведення куди витрачаються?

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.