Чотири роки АТО за дві хвилини (Відео)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=H7-XZnmYBt8
Від моменту початку АТО на Донбасі минуло рівно 4 роки. У цьому відео ми зібрали всі мапи бойових дій, які впродовж цього тривалого часу оприлюднювала Рада нацбезпеки. Офіційно військова операція стартувала 14 квітня 2014-го, але перші офіційні схеми розвитку подій від українських силовиків почали з’являтися лише влітку того ж року. Відтоді вони оновлювалися і далі оновлюються майже щоденно.

 

Антитерористична операція на сході України (АТО) — комплекс військових та спеціальних організаційно-правових заходів українських силових структур, спрямований на протидію діяльності незаконних російських та проросійських збройних формувань у війні на сході України. Операція тривала з 14 квітня 2014 року до 30 квітня 2018. Після АТО на сході України була введена Операція об’єднаних сил (ООС).

 

Згідно заяв української влади, для відсічі російської агресії навесні 2014 року був обраний саме правовий режим антитерористичної операції через термінову потребу провести вибори президента і парламенту. Вибори були б неможливі в умовах введення воєнного стану.

 

У лютому 2014 року Росія почала військову операцію із захоплення Кримського півострову. 1 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін отримав дозвіл у Ради Безпеки Російської Федерації на використання військ на території України.

 

16 березня 2014 року Росія провела невизнаний у світі референдум в Криму в умовах військової окупації півострова. 18 березня 2014 року було здійснено його анексію. З березня 2014 року почалися акції на півдні та сході України, керовані з Росії.

 

Російська Федерація почала неоголошену війну проти України та мала військову перевагу. Керівництво РФ на дипломатичному рівні не визнавало зовнішньої військової агресії Росії щодо України, і при трактовці подій в Україні використовувало риторику про внутрішній конфлікт України.

 

12 квітня 2014 року російський диверсійний загін на чолі з Ігорем Гіркіним взяв під контроль Слов’янськ, Краматорськ та низку менших населених пунктів. 13 квітня 2014 року в Україні було оголошено про початок антитерористичної операції без введення воєнного стану із залученням Збройних сил України. Причиною неприйнятності вводу воєнного стану навесні 2014 року Олександр Турчинов назвав також необхідність провести президентські вибори, що обрали б Україні законного президента.

 

Зоною проведення антитерористичної операції було охоплено Донецьку і Луганську області (з 14 квітня 2014 року), а також Ізюмський район та м. Ізюм Харківської області (з 14 квітня  по 7 вересня 2014 року) та (з 2 грудня  2015 року). 

 

Джерело: Вікіпедія, ТСН

Відео: ТСН

Попередня стаття

Іспит до Тернопільського ВИШу – у весільному платті (Фото)

Наступна стаття

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.