Марс наближається до Землі – онлайн-трансляція NASA


Сьогодні, 31 липня, Марс підійде максимально близько до Землі за останні 15 років. Такий стан називається великим протистоянням планет.

 

Червона Планета зблизиться із Землею на відстань в 0,39 астрономічних одиниці, тобто 57,8 мільйонів. Трансляцію веде офіційний канал NASA.

 

Згідно з повідомленням, Марс буде виглядати на нічному небі як дуже яскрава зірка з її характерним оранжево-червоним кольором, поступаючись за яскравістю лише Венері.

 

Попереднє велике протистояння Марса і Землі було 28 серпня 2003 року, коли відстань скоротилася до майже рекордних 55,8 мільйонів кілометрів.

 

Також сказано, що в жовтні 2020 року земляни і марсіани побачать ще одне зближення планет, проте відстань між ними буде більше, ніж сьогодні.

Нагадаємо, 27 липня відбудеться повне затемнення Місяця – найдовше за все 21 сторіччя

Попередня стаття

Погодні умови на Тернопільщині називають тропічними

Наступна стаття

Як потрапляють та як діють вітаміни в організмі людини (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.